Muotoilija
Taru Harmaala Chaloff
Taru Harmaala Chaloffin suunnittelussa näkyy hänen vahva suhteensa luontoon
Kultaseppä, taiteen maisteri Taru Harmaala Chaloffille korut ovat itseilmaisun välineitä - jokaisella korulla on syvempi merkitys.
Taru Harmaala Chaloff kertoo suunnittelufilosofiastaan: ”Inspiroidun ympäristöstäni ja kokemuksistani. Korujeni taustalla oleva tarina näkyy niiden muodoissa ja pinnan kuvioissa. Innostun uudesta, materiaaleista ja toteutustavoista, joita käytän ennakkoluulottomasti perinteisten rinnalla. Muotoiluprosessi on minulle uteliaisuuden tyydyttävä jatkuva löytöretki, tapa käsitellä ympärillä olevaa maailmaa.”
"Muotoiluprosessi on minulle uteliaisuuden tyydyttävä jatkuva löytöretki, tapa käsitellä ympärillä olevaa maailmaa.”
Taru Harmaala Chaloff on suunnitellut lukuisia korusarjoja, joissa näkyy hänen vahva suhteensa luontoon. Uusin korusarja on nimeltään Nolla ja innovatiivinen materiaalin käyttö on osa sen muotoilua. Sarjan suunnittelussa on ollut mukana biomateriaaleja kehittävä ja valmistava suomalainen Brightplus.
”Nolla-korusarjan inspiraationa on Suomen uhanalaiset kukat, joiden joukosta löysin Lehtoängelmän. Pidin kukinnon linjoista ja päällekkäisyydestä. Ajattelen samalla luonnon muutosta: Kuinka paljon häviää, ja mitä tulee tilalle? Näkyykö hävinnyt näissä tilalle tulleissa? Oli luontevaa ja innostavaa kokeilla juuri tässä korusarjassa uutta biomateriaalia”, Harmaala Chaloff kertoo.
Lue Nollan koko tarina.
Taru Harmaala Chaloffin suunnnittelemia korusarjoja
Nolla
Nolla-korusarja tuo uusiutuvat, innovatiiviset biomateriaalit Kalevala-koruihin. Nolla-korut on valmistettu 100 % kierrätetystä hopeasta sekä Suomessa kehitetystä kasviperäisestä biomateriaalista. Taru Harmaala Chaloffin suunnitteleman korusarjan inspiraationa on Suomen uhanalaiset kukat ja erityisesti Lehtoängelmä.
Kaiho
Kaiho-korusarjan veistokselliset, kauniisti kuvioidut osat ovat saaneet innoituksensa vanhasta valokuvakehyksestä. Kirkkaasta hopeasta tehty Kaiho-sarja on ajatonta, modernia muotoilua.
Louhetar
Taru Harmaala Chaloff on saanut innoituksensa Louhetar-koruihin taidokkaista nauhapunossommitelmista, jotka koristivat esiäitiemme juhla-asujen solkia, ketjunkannattimia ja puukonkahvoja lähes tuhat vuotta sitten. Niiden ikiaikainen kauneus saa meidät yhä pauloihinsa.
Haltija
Kautta aikojen metsän puille on uskottu ilot ja surut – metsä kuuntelee, muttei kerro. Yhä edelleen moni löytää metsästä rauhan ja yhteyden luontoon. Haltija – metsän henki – tuo päivääsi taianomaista kauneutta.